• facebook
  • Twitter Round
  • googleplus
  • flickr

2018 Galland Design. All rights reserved. Creating better designs around you.

Paula Ribeiro Residential Projects

House EO, Falfeira,
Lagos
This project finds itself situated on an elevated site with views that extend towards the bay of Lagos. This was the initial concept which was limited to a narrow site with a steep gradient. We had a few planning restrictions with height and volume which we adhered to so as not to impose this structure upon it's neighbours. The materials used were pre cast concrete with natural stone and core 10 steel. 
 
​Este projeto encontra-se situado em um local elevado, com vistas que se estendem em direção à baía de Lagos. Esse era o conceito inicial, limitado a um terreno estreito com um gradiente acentuado. Tivemos algumas restrições de planejamento com altura e volume às quais aderimos para não impor essa estrutura a seus vizinhos. Os materiais utilizados foram betão armado com pedra natural e aço core 10.

 

 

 

 

House Mata Frades, 
Lagos

Located on a section of land with a total building area of 2100 m2, the robust constraints of the architectural design of House Thierry were: Resorting to a language of contemporary design and creating harmonious relations between different materials. Also designing the ground floor on the same level with that of the surrounding land in order to promote a free flow Accessibility between indoor and outdoor plus creating a greater sense of privacy in the outside areas surrounding the house.

 

Localizada em terreno com área arquitectura total de 2100,00m2 as condicionantes mais fortes do projeto de arquitetura da moradia Thierry foram: Recorrer a uma linguagem de desenho contemporânea criando relações harmoniosas entre diferentes tipos materiais. Implantar o piso térreo da moradia à cota média do terreno, no sentido de promover uma franca fluidez de acessibilidade entre interiores e exteriores e maior privacidade das zonas de exteriores envolventes à moradia;

 

 

 

 

Cercas Velhas Restoration
Sagres, Algarve.

"There is something authentic in Old Fences that captivates us!"


The vernacular design of the project was maintained through the use of colors and materials and the restoration was attentive in keeping  the vernacular housing features. These were the determining factors in the nature of this project.

The houses are characterized by their vernacular architecture, preservation and use of local materials and a re-interpretation of the colors was made using red-brick, blue sea and white-lime.

“Existe algo de autêntico nas Cercas Velhas que nos cativa!”

A originalidade do projecto pelas cores e materiais, a reabilitação atenta à manutenção do traço antigo do alojamento, são os aspectos determinantes no carácter deste projecto.

As casas são caracterizadas pela sua arquitectura vernácula, foi feita a preservação e utilização de materiais locais e uma re-interpretação das cores: o vermelho-tijolo, azul-mar e branco-cal.

 

 

 

House EYK, Porto do Mós,
Lagos

This project is situated in one of the most desirable neighbourhoods in Lagos. The plot itself afforded spectacular south facing views of the ocean. The brief from the client was an approach to modern simplicity with large open free flowing spaces to encourage outdoor living and entertainment. The building finds itself on two levels with private bedrooms on the first floor and entertainment spaces on the ground floor leading out onto the pool area. There are also roof terraces on various levels which take advantage of the sea views. The palate of materials were kept to a minimum to enhance the idea of calmness and contemplation. 

 

Este projeto está situado em um dos bairros mais desejados de Lagos. O terreno tem vistas espetaculares para o sul e do oceano. O resumo do cliente foi uma abordagem da simplicidade moderna, com grandes espaços abertos para incentivar o entretenimento ao ar livre. O edifício se encontra em dois níveis, com quartos privativos no primeiro andar e espaços de entretenimento no piso térreo, levando para a área da piscina. Existem também terraços em vários níveis, que aproveitam a vista para o mar. O paladar dos materiais foi reduzido ao mínimo para melhorar a idéia de calma e contemplação.

 

 

 

 

A Family Home
Ferragudo, Lagoa

This project focuses on a work currently under construction, where the owner wanted a full interior design for the project, some of the interior finishes were the actual construction materials which completed the decoration of the house.

 

The design is very modern, where the excess is done away with, but not  quite assuming a minimalist design. 

 

The chosen pieces of furniture do not represent a single manufacturer, and have been selected to create the desired environment.

 

 

Este projecto incide sobre uma obra em fase de construção, em que o proprietário desejou uma intervenção no âmbito do Projecto de Interiores integral, isto é, permitiu desde a escolha de acabamentos da própria construção até à decoração completa da moradia.

A intervenção reveste-se de muita modernidade, em que o excesso é preterido ao somente necessário, embora não se assumindo o minimalismo.


As peças de mobiliário escolhidas não representam um só fabricante, tendo sido seleccionadas para criar o ambiente idealizado.

 

 

 

 

Casalema,
Salema
The project proposed an urban occupation of residential housing, composed of 10 townhouses and one detached unit with T3 typologies.
This project used a language that refers to traditional architecture but with a more simplified character.
The plots have a common boundary generating a regular geometry that accumulated the benefit of a confrontation with existing public roads. It allows use of urban organizational and rational principles, making it possible to implement an orthogonal grid.
Taking advantage of the uneven terrain, the proposal suggested that the east parking lots are built below the ground level with a direct relationship to the street.
 
 
É proposto uma ocupação urbana unicamente de habitação residencial, composta por 10 moradias em banda e uma isolada com tipologias T3.
 
Formalmente é utilizada uma linguagem que remete para arquitectura tradicional embora com um carácter mais depurado.
​As parcelas têm um limite comum gerando uma geometria regular que acumulada ao benefício das confrontações com arruamentos públicos existentes, permite recorrer a princípios de organização urbana bastante racionais, tornando possível a implantação de uma malha ortogonal.
Aproveitando os desníveis do terreno propõe-se nos lotes a Nascente que o Estacionamento privado seja efectuado abaixo da cota de soleira com uma relação franca com o arruamento.
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now